Tidligere medarbejdere med sønderlemmende kritik af kompetencerne i Undervisningsministeriets top:
“Skræmmende farligt for kvaliteten”

20200221-131520-L-1600x1066we
Fire ud af fem af lederne i den absolutte top og i alt otte af alle de 18 ledere i Børne- og Undervisningsministeriets departement, som har opgivet deres cv på LinkedIn, har på et tidspunkt været ansat i Finansministeriet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
15. jun. 2022 06.00
Der er mere fokus på at tilfredsstille Finansministeriets regnedrenge end på faglig kvalitet, når der skal udvikles politik i Børne- og Undervisningsministeriet, hævder tidligere ansatte. Konsekvensen er "reformer, der gang på gang kuldsejler", lyder advarslen.

Regneark vejer tungere end pædagogik og didaktik i Børne- og Undervisningsministeriet - både når der skal udvikles nye politiske tiltag, og når tiltagene skal evalueres.

Det mener flere tidligere medarbejdere i ministeriet, som A4 Uddannelse har talt med.

“De fleste ledere i ministeriet har ikke uddannelsesfaglig baggrund og kompetencer, og det virker på mig, som om det heller ikke mere opfattes som væsentligt, at ledere skal have det. Det er i mine øjne skræmmende farligt for uddannelseskvaliteten,” siger Sandra Trasborg Hansen, der i dag er sekretariatschef i Uddannelsessekretariatet, der blandt andet driver en række erhvervsuddannelser.

Efter 19 år som konsulent på erhvervsuddannelsesområdet i Undervisningsministeriet sagde hun sin stilling op i maj 2020. Årsagen var, at hun havde fået nok af, at mål og resultatstyret tænkning ifølge hende fylder mere i Undervisningsministeriet end udvikling af de bedst mulige uddannelser.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord