Analyse:
Det trækker op til magtkamp mellem Metal og 3F om erhvervsskolerne

20190501-173133-6-1600x1068we
Som oftest går Dansk Metal og 3F side om side. Men når det gælder erhvervsuddannelserne krydses deres veje for tiden. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
31. maj 2022 06.00
Lige nu deler Dansk Metal og 3F erhvervsuddannelserne mellem sig. Men spørgsmålet er, om det varer ved.

Fremadstormende og målrettet. Sådan bliver Dansk Metal beskrevet af en kilde i uddannelsesverdenen, når det gælder metalarbejderforbundets ambitioner på erhvervsuddannelsesområdet.

Historisk set har Metal da også siddet tungt på de tekniske skoler, mens AMU-centrene var Specialarbejderforbundet og Kvindeligt Arbejderforbunds - forgængerne til 3F. Men i takt med at 3F har fået en højere andel af faglærte medlemmer, har Danmarks største fagforbund også øget sin indflydelse på EUD’erne.

Selv om formandsposten for DEG-B giver Palm et talerør, er den dog især interessant for Metal, fordi erhvervsuddannelserne er selvstyrende institutioner, og deres bestyrelser derfor er retningsgivere for skolerne
Andreas Antoni Lund, redaktør for A4 Uddannelse

På det seneste har Metal imidlertid lagt sig i selen for at vende tilbage til EUD-tronen. Metal er et af de få tilbageværende fagforbund, som har en valgt forbundssekretær i skikkelse af Kasper Palm, som er dedikeret til uddannelse på fuld tid. Og forbundet har ifølge A4 Uddannelses oplysninger da også lagt en decideret strategi om at ville spille en større rolle på EUD-området - i offentligheden, på Christiansborg og ude på de enkelte erhvervsskoler. 

Metal har netop taget en stor skalp

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord