Analyse:
Rosenkrantz-Theil overser EUD, FGU og VEU - men det er næppe ond vilje

20220317-120725-L-1600x1066we
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har ifølge kritiske stemmer det forkerte fokus. Her ses hun på et pressemøde om en særlov for fordrevne ukrainere tilbage i marts. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
18. maj 2022 06.00
Børne- og undervisningsministeren bruger mere tid på at forhandle om matematik B-niveau på gymnasierne end på at diskutere erhvervsuddannelserne. Men pilen peger ikke kun på hende.

Da man på forsiden af Politiken i starten af maj kunne læse, at 250 lærlinge og nyuddannede svende i et opråb krævede brugbart værktøj, dygtigere lærere og moderne udstyr, blev det bemærket på Frederiksholms Kanal.

I dele af uddannelsesverdenen kan man i stigende grad høre murren over, hvad Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har præsteret - eller ikke har præsteret - på andet end folkeskole- og gymnasieområderne
Andreas Antoni Lund, redaktør for A4 Uddannelse

Men reaktionen i Børne- og Undervisningsministeriet var ikke frustration eller irritation. Det var begejstring. Endelig bragte et af de store dagblade en historie om andet end folkeskolen, gymnasierne eller privatskolerne.

Andre partiers fokus

I dele af uddannelsesverdenen kan man i stigende grad høre murren over, hvad Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har præsteret - eller ikke har præsteret - på andet end folkeskole- og gymnasieområderne i de snart tre år, hun har været S-regeringens børne- og undervisningsminister. Og der er ikke megen forståelse for, at Rosenkrantz-Theil i sin tid som minister har skullet håndtere nedlukninger af skoler under corona-pandemien og siden håndteringen af ukrainske flygtninge, som skulle sikres adgang til de danske uddannelser.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord