20220406-144324-L-1600x1066we
Reformkommissionen med Nina Smith i spidsen kom i april i år med en række anbefalinger til, hvordan uddannelsessystemet kan forbedres og sikre højere beskæftigelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

VEU:
Dansk Industri ser både muligheder og udfordringer i Reformkommissionens anbefalinger

10. maj 2022 06.00
Efteruddannelsesaktiviteten hos PensionDanmarks fonde er steget 20 procent efter indførslen af et digitalt univers. Derfor anbefaler Reformkommissionen andre fonde at lade sig inspirere. Men hos Dansk Industri ser man flere udfordringer ved at sprede PensionDanmarks model ud.

Reformkommissionen blev nedsat af regeringen tilbage i oktober 2020 blandt andet med henblik på at løfte beskæftigelsen og bidrage til højere livskvalitet for de dårligst stillede grupper i samfundet. Dens anbefalinger går på at give faglærte og ikke faglærte en konkret oversigt over deres meritmuligheder, og hvordan de kan tilegne sig relevant erhvervserfaring på kortest tid. 

En måde, hvorpå de kan opnå flere kompetencer, der er attraktive på arbejdsmarkedet, er gennem kompetenceudviklingsfonde, der forvaltes af en række pensionskasser. Her fremhæver Reformkommissionen PensionDanmarks 20 kompetenceudviklingsfonde, som har styrket efter- og videreuddannelsesaktiviteten med 20 procent med et digitalt univers. Her kan brugerne få et klart overblik over deres uddannelseskonto og relevante uddannelseskurser sammen med en vurdering af, hvor hurtigt de kan gennemføre kurset.

Glemt kodeord