Mor til to ordblinde:
Unge har ikke brug for engelsk og tysk for at blive håndværkere
DET ER ET STORT problem, at der nu stilles krav til højere karakterer på de tekniske skoler. Især med tanke på, at mange drenge og mænd ikke er bogligt stærke.
Jeg er selv mor til to drenge, der er ordblinde. De har begge fået en uddannelse. Den ene er gulvlægger, og den anden blev først udlært som tømrer og blev sidenhen kranfører. Det var vel at mærke før karakterkravene blev skærpet, og der blev indført krav om engelsk og tysk. De har begge fundet deres vej og klarer sig godt.
LÆS OGSÅ: Debat: Skal vi pleje talenterne på erhvervsuddannelserne eller arbejde for at få alle med?
Men det virker ærligt talt, som om at man ikke er noget værd i de højere kredse, hvis man ikke kan tage en studentereksamen. Det er forkasteligt, synes jeg.
HVORFOR SKAL DE UNGE kunne læse og skrive engelsk og tysk og have det i undervisningen?
Gør det til et tilvalgsfag - ikke til tvang. Mange, som er bogligt svage, havde før en mulighed for at finde deres vej i livet i håndværksfagene, hvor de kunne nøjes med at bruge hænderne og hovedet til at læse og forstå en tegning og til at udføre jobbet. Det er de vigtigste redskaber. Ligesom den største øvelse ved håndværksfagene er at stå tidligt op og møde til tiden.
Få nu lært de unge menneske og deres forældre, at en håndværker er lige så meget værd som en akademiker
Hanne Kragelund Kappel, førtidspensionist
I dag er det i stedet blevet et karakterræs i de boglige fag for at komme på teknisk skole. Men hvor mange af de fag bruger håndværkerne rent faktisk bagefter? Ikke ret mange.
Så få nu lært de unge menneske og deres forældre, at en håndværker er lige så meget værd som en akademiker.