EUD_om_seksualundervisning
Børne- og Undervisningsministeriet vil i 2022 give to millioner kroner til at styrke seksualundervisningen på ungdomsuddannelserne og FGU. Her er det Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der gør deres krav hørt ved Folketingets åbning på Christiansborg 5. oktober 2021. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Knap hver sjette elev på EUD og FGU har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed

2. mar. 2022 06.00
For første gang er spørgsmål om uønsket seksuel opmærksomhed med i den årlige trivselsundersøgelse blandt elever på EUD og FGU. Og her oplever en større andel af eleverne den form for uønsket opmærksomhed end på gymnasierne.

For første gang er eleverne på erhvervsuddannelserne (EUD) og den forberedende grunduddannelse (FGU) blevet spurgt om uønsket seksuel opmærksomhed i den årlige trivselsundersøgelse, som Børne- og Undervisningsministeriet offentliggjorde fredag. 

Og tallene, som A4 Uddannelse har gennemgået, viser, at knap hver sjette elev på EUD og FGU siger, at de på et tidspunkt i løbet af 2021 har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på deres uddannelse af andre elever eller ansatte på skolen.

Glemt kodeord