Mette F:
Fem års erhvervserfaring skal kunne give adgang til videregående uddannelser

20180730-164217-4-1600x988we
Hvis regeringens forslag bliver til virkelighed vil eksempelvis en tømrer, der har arbejdet inden for faget i minimum fem år, have mulighed for at søge ind på en akademisk bacheloruddannelse - også uden en gymnasial uddannelse på cv'et. (Arkivfoto) Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
17. jun. 2022 10.30
Fem års erhvervserfaring skal bane vejen for at søge ind på mange videregående uddannelser, foreslår statsministeren.

Personer med mindst fem års relevant erhvervserfaring skal have mulighed for at søge ind på uddannelser via kvote to-systemet – også selvom de ikke har en gymnasial uddannelse.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S), der har forslaget med i sin partiledertale på Folkemødet fredag. Det skriver Politiken. Samtidig foreslår statsministeren, at der sættes et højere loft over, hvor højt et karaktersnit de videregående uddannelser må kræve af de unge.

Begge forslag er en del af en reform af optagelsessystemet, som skydes i gang hos uddannelsesminister Jesper Petersen (S) i næste uge.

Hvis regeringens forslag bliver til virkelighed vil eksempelvis en tømrer, der har arbejdet inden for faget i minimum fem år, have mulighed for at søge ind på en akademisk bacheloruddannelse, selvom vedkommende ikke har en gymnasial uddannelse på cv'et. Det er ellers et krav i dag. Ansøgerne vil med regeringens forslag stadig skulle  opfylde de konkrete adgangskrav på den enkelte uddannelse, men de kan nøjes med de enkelte fag og behøver ikke at tage en hel HF eller lignende. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord