20200206-152504-7-1920x1280we
A4 Uddannelse vil dække erhvervsuddannelserne, AMU, FGU og vejene dertil. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Helt nyt medie om uddannelse er på trapperne

24. jan. 2022 06.00
A4 Medier lancerer nichemediet A4 Uddannelse fra februar.

Forholdene på AMU-centrene og erhvervsskolerne bliver sat under lup på det nye nichemedie A4 Uddannelse, som går i luften den 1. februar.

Her vil der blive sat fokus på uddannelsesområder, som alt for længe er gået under mediernes radar.

I dag holder medierne nemlig mere øje med folkeskolen og optaget på universiteter og gymnasier end udviklingen på de uddannelser, der skaber faglærte.

Det vil A4 Medier gøre op med ved at dække erhvervsuddannelserne, AMU, FGU og vejene dertil. Det sker gennem nyheder, analyser, perspektiver og interviews.

Du kan allerede nu tilmelde dig nyhedsbrevet A4 Uddannelse og læse gratis med den første måned.

Spot på dem, der ikke fik 12 i 9. klasse

Andreas Antoni Lund bliver redaktør for den nye niche, og han er velbevandret i uddannelsesstoffet efter en årrække som redaktør hos Uddannelsesforbundet. 

Han glæder sig til at stå i spidsen for A4 Mediers nye satsning.

- Vi vil skrive om de skoler og institutioner, der skal hjælpe nogle af de unge og voksne, som ofte har haft den vanskeligste skolegang, men som ikke får den opmærksomhed og det fokus, som de fortjener, siger han.

Chefredaktør og administrerende direktør for A4 Medier, Kristian Madsen, er ikke i tvivl om, at der er et hul i medielandskabet.

- En hel masse uddannelser, som tusindvis af danskere går på og har et forhold til, bliver slet ikke afspejlet i medierne, siger han.

Derfor ligger der en væsentlig publicistisk opgave i at stille skarpt på nedgangen i AMU-uddannelserne og de problemer, der er med lærepladser, understreger han.

- Det handler ikke kun om at hylde erhvervsskolerne og lægge mærke til dem, men også for eksempel at lægge mærke til de helt urimelige måder, som elever bliver behandlet på, når de skal i skolepraktik.  

A4 Uddannelse bliver det femte skud på stammen af nichemedier hos A4 Medier.

Sådan får du artiklerne fra A4 Uddannelse

Tilmeld dig A4 Uddannelses nyhedsbrev her.

Så får du det sidste nye om EUD og AMU, der uddanner de kloge hænder, som skal bygge Danmarks fremtid.