Ny direktør for DEG:
Redning af AMU er den største udfordring blandt mange

20220519_113658
Den nye direktør for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier Jesper Nielsen har været ansat som embedsmand under skiftende undervisningsministre i 22 år. Nu har han indtaget stillingen som direktør for sekretariatet. Foto: Julie Yapa
25. maj 2022 06.00
Ifølge direktør for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier Jesper Nielsen, er AMU så presset et system, at det er en af de helt centrale problemstillinger i hans nye stol. Løsningen vil han finde via dialog med formændene for DEG-B- og L, Christiansborg og virksomhederne. 

AMU er presset. Så presset at en redning af arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) om muligt er den helt centrale problemstilling på Jesper Nielsens bord, efter at han fornyligt er tiltrådt som ny direktør for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier (DEG). 

Men selv om han er ny i DEG-chefstolen, er han en erfaren herre med stort kendskab til sektoren og et stort netværk efter mere end to årtier i Børne og -Undervisningsministeriet.

Hvis vi skal have gennemført langtidsholdbare løsninger, så skal vi have fokus på fælles dagsordener og ikke mindst løsninger
Jesper Nielsen, direktør for DEG

Og der er mange vigtige dagsordener, som sektoren står over for i de kommende år, der ifølge direktøren løses bedst gennem dialog med interessenterne på området.

“Hvis vi skal have gennemført langtidsholdbare løsninger, så skal vi have fokus på fælles dagsordener og ikke mindst løsninger. Vi står stærkest jo mere vi er enige med centrale aktører – det gælder for eksempel ministeriet, arbejdsmarkedets parter og andre skoleforeninger,” slår Jesper Nielsen fast. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord