Ny forskning:
Almene fag på EUD skal drejes mod “murer-matematik og køkken-kemi”

csm_18-Sammenhaeng-mellem-teori-og-praksis-i-erhvervsuddannelserne-1507x605_7106ac0f78
Lærerne i almene fag på erhvervsskolerne bør ikke blot undervise i for eksempel matematik eller kemi, men i eksempelvis murer-matematik og køkken-kemi, anbefaler forskere fra DPU på baggrund af en ny forskningsoversigt. Foto: DPU/Katrine Puge
2. aug. 2022 06.00
Undervisningen på erhvervsskolerne skal relateres endnu mere til praksis, viser en ny forskningsoversigt, som også kommer med anbefalinger til, hvordan skoler kan gribe det an.

Erhvervsuddannelserne (EUD) hyldes ofte for at være såkaldte vekseluddannelser, hvor eleverne skiftevis er på skolebænken og i lære i virksomheder.

Men der er plads til at gøre vekselvirkningen mellem teori og praksis endnu stærkere. Det kan eksempelvis ske ved at sætte helt konkrete mål for dagens undervisning.

Lærerne i de almene fag skal derfor have blik for, hvordan deres fag kan blive anvendt i praksis og ikke blot undervise i for eksempel matematik eller kemi, men i murer-matematik og køkken-kemi
Vibe Aarkrog, lektor i erhvervspædagogik

Sådan lyder det i en ny forskningsoversigt baseret på international forskning, skriver Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) på sin hjemmeside.

”Når eleverne kan se, at teorien kan bruges i praksis, styrker det deres motivation for at lære teori. Og når de omvendt kan se, at teorien faktisk bidrager med noget i forhold til praksis, styrker det også deres læring i praksis,” siger Vibe Aarkrog, lektor i erhvervspædagogik, på DPU’s hjemmeside.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord