Ny på pinden med Jesper Nielsen:
Redning af AMU er den største udfordring blandt mange

20220519_113658-medium_32
Den nye direktør for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier Jesper Nielsen har været ansat som embedsmand under skiftende undervisningsministre i 22 år. Nu har han indtaget stillingen som direktør for sekretariatet. Foto: Julie Yapa
19. jul. 2022 06.00
Genudgivelse: Fik du ikke læst A4 Uddannelses interview med direktør for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier Jesper Nielsen, da vi bragte det første gang i maj, får du nu chancen i vores sommerserie 'Ny på pinden'. 

AMU er presset. Så presset at en redning af arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) om muligt er den helt centrale problemstilling på Jesper Nielsens bord, efter at han fornyligt er tiltrådt som ny direktør for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier (DEG). 

Men selv om han er ny i DEG-chefstolen, er han en erfaren herre med stort kendskab til sektoren og et stort netværk efter mere end to årtier i Børne og -Undervisningsministeriet.

Hvis vi skal have gennemført langtidsholdbare løsninger, så skal vi have fokus på fælles dagsordener og ikke mindst løsninger
Jesper Nielsen, direktør for DEG

Og der er mange vigtige dagsordener, som sektoren står over for i de kommende år, der ifølge direktøren løses bedst gennem dialog med interessenterne på området.

Om serien 'Ny på pinden'

I løbet af sommeren bringer A4 Uddannelse en interviewserie, hvor fire parter på uddannelsesområdet fortæller om succeser, udfordringer og fremadrettede ambitioner i deres job. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord