20220406-110630-L-1600x1066we
- Vi må konstatere, at grundlæggende fungerer vores efter- og videreuddannelsessystem godt på udbudssiden. Udfordringen er på efterspørgselssiden, sagde medlem af Reformkommissionen Per B. Christensen, da kommissionen fremlagde sine anbefalinger til VEU-området på et pressemøde onsdag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Reformkommissionens VEU-anbefalinger får ros - men burde være “endnu mere ambitiøse”

7. apr. 2022 11.38
Det er rigtigt set, at der skal arbejdes med, hvordan flere kortuddannede kan motiveres til at efteruddanne sig, mener både arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. De savner dog en række tiltag blandt Reformkommissionens anbefalinger. 

Flere voksne med korte uddannelser skal efter- og videreuddanne sig. Det er alle enige om. Spørgsmålet er derfor, hvordan flere kortuddannede kan anspores til at tage kurser i alt fra dansk til rengøring i renrum.

Svaret er et mere overskueligt digitalt overblik over efteruddannelses-tilbud, nye måder at vurdere kompetencer på, udvikling af flere sammenhængende uddannelsesforløb og mere moderne undervisningsformer på efteruddannelseskurserne.

Glemt kodeord