Rosenkrantz-Theil:
Børn helt ned i 6. klasse skal have mulighed for at bygge robotter

20210224-142933-L-1920x1277we
Som eksempler på praktiske fag, som børne- og undervisningsministeren gerne ser mere af i folkeskolen, nævner hun robotteknologi, træsløjd, bæredygtigt landbrug. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
8. feb. 2022 06.00
Hvis børn og unge skal gøres mere interesserede i håndværksfag, skal der mere praksis ind i folkeskolen - og det bør starte helt ned til 6. klasse, mener børne- og undervisningsministeren.

Det skorter ikke på bud om, hvordan flere børn og unge kan motiveres til at tage en erhvervsuddannelse. Pernille Rosenkrantz-Theils (S) vision er et opgør med tidens dannelsesbegreb og en øget praksisretning af folkeskolen, som skal begynde helt ned i 6. klasse.

Det fortæller børne- og undervisningsministeren i et interview med A4 Uddannelse.

Mere præcist arbejder hun med en totrinsraket: Første skridt mod at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse er at mindske frafaldet på erhvervsskolerne. Den udfordring skal en aftale om, at skolerne skal tage et større ansvar for at skaffe eleverne lærepladser, være med til at løse. Den trådte i kraft 1. januar.

Min store vision for folkeskolen og det, vi uddanner de unge til, er at tænke dannelse meget bredere, end det vi gør i dag
Pernille Rosenkrantz-Theil, børne- og undervisningsminister

Andet skridt på vejen er at øge optaget på erhvervsuddannelserne. Det kræver ifølge ministeren, at børn og unge ændrer deres syn på praktiske fag. Og derfor er en praksisretning af folkeskolen det næste punkt på ministerens dagsorden.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord