Minister:
De faglige udvalg kommer til at bestemme pensum på klimaerhvervsskolerne

unnamed
Ifølge børne- og undervisningsministeren skal klimaerhvervsskolerne være “videnhubs”, som andre erhvervsskoler, AMU-udbydere og erhvervsakademier kan drage nytte af. Foto: Andreas Antoni Lund
21. jun. 2022 06.00
Børne- og undervisningsministeren maner parternes frygt for at blive sat uden for indflydelse på klimaerhvervsskolernes faglige indhold i jorden. Samtidig sætter hun en deadline for, hvornår hun vil melde ud, hvor de tre skoler skal ligge.

Der har været usikkerhed hos arbejdsmarkedets parter om, hvilken rolle de vil få i forhold til, hvad der skal undervises i på de tre klimaerhvervsskoler, som regeringen vil oprette.

Men den bekymring tog børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) brodden af, da Dansk Metal afholdt debat om netop klimaerhvervsskolerne på Folkemødet på Bornholm.

“Vi lægger ikke op til, at der skal være en politisk styring af indholdet. Det kan de faglige udvalg bedre, end vi kan,” slog Pernille Rosenkrantz-Theil fast og understregede:

“De faglige udvalg er simpelthen en mere effektiv vej til at gøre uddannelserne grønne, end det vi politikere kan levere.”

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord