Skuffede støttepartier revser ministeren efter FGU-møde:
Hun har ingen forslag

BeFunky-collage__4_
SF og Enhedslisten betvivler ikke Pernille Rosenkrantz-Theils forståelse for FGU, men er ikke imponerede over dagsordenen til seneste møde omkring økonomien bag FGU. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix & Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
28. jun. 2022 06.00
Børne- og undervisningsministeren havde fredag inviteret aftalekredsen bag FGU til møde om FGU’ernes økonomi. Næste møde afholdes til august, hvor SF og Enhedslisten ønsker en akut plan.

En akut redningsplan for de massive problemer på den forberedende grunduddannelse (FGU) er af højeste prioritet for Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten og Jacob Mark fra SF.

Den eneste, der ikke havde forslag med, det var ministeren. Hun anerkender FGU’s problemer, men jeg savner en reel linje for at tage fat og gøre noget rigtigt ved dem
Jacob Mark, FGU-ordfører (SF)

Det siger de to børne- og undervisningsordførere efter at have deltaget i et møde med aftalekredsen bag FGU fredag, som børne- og undervisingsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) indkaldte til.   

LÆS OGSÅ: Støttepartierne er klar til møde om FGU’s økonomi: EL kræver en halv milliard straks

“Det, der var på dagsordenen til mødet, er desværre det, der har været på dagsordenen alt for længe. Det er den kritiske situation, som FGU er i. Det er efterhånden lang tid siden, at jeg sagde, at der var brug for politiske handlingsplaner herunder en akutplan for at hjælpe FGU’erne,” forklarer Jacob Mark, der netop er udnævnt som SF's nye FGU-ordfører.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord