Støttepartierne er klar til møde om FGU’s økonomi:
EL kræver en halv milliard straks

BeFunky-collage__3_
Regeringens støttepartier er blevet indkaldt til møde i aftalekredsen bag FGU om institutionernes økonomi efter ikke at have hørt noget om FGU i længere tid fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix,
24. jun. 2022 06.00
De Radikale, SF og Enhedslisten håber, at børne- og undervisningsministeren til et møde om FGU fredag vil skride til akut handling for at løse FGU’s massive udfordringer. SF og Radikale tvivler dog på, at de finder den gyldne opskrift.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har indkaldt partierne bag FGU-reformen til møde fredag om den forberedende grunduddannelses (FGU) stærkt pressede økonomi, hvilket glæder støttepartierne. Enhedslisten møder samtidig op med rygsækken fuld af forslag. 

Vi foreslår en redningspakke til FGU, hvor vi her og nu tilfører 500 millioner kroner
Jakob Sølvhøj, børne- og undervisningsordfører for Enhedslisten

“Jeg håber, at det er ministerens intention, at der skal handles nu, fordi presset er for stort. Vi foreslår en redningspakke til FGU, hvor vi her og nu tilfører 500 millioner kroner til bygninger, maskiner og materialer, men også til socialpædagogisk støtte, som der ikke er på nuværende tidspunkt, selv om der er et stort behov for det,” siger børne- og undervisningsordfører Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten til A4 Uddannelse.

LÆS OGSÅ: FGU-direktør: “FGU begynder at smuldre”

Enhedslisten er for nylig kommet med i FGU’s aftalekreds. Den består i forvejen af partierne fra den daværende VLAK-regering samt SF, Socialdemokratiet, Alternativet, De Radikale og Dansk Folkeparti, der i 2017 sammen vedtog FGU-reformen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Uddannelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord